A lézerkezelés elmulasztotta a horkolásunkat

CBS – NEW YORK: Az új eljárás megszünteti a horkolást és az éjjeli álmatlanságot, ráadásul mellékhatásokkal sem jár. A beavatkozás akár a fogászaton* – vagy bármilyen klinikán – elvégezhető.

Az éjjeli horkolás sokak számára elmondhatatlan frusztrációt okoz: „Minden éjjel fel kellett keltenem a férjemet, hogy forduljon meg – a végén ő is és én is teljesen ébren forgolódtunk” – meséli Lana Vilbaum. „Reggelente alig bírtuk összeszedni magunkat, és messze nem voltunk elég energikusak az ideális napkezdéshez.”

Ezt a problémát szünteti meg egy új módszer, amellyel véglegesen megszüntethető a horkolás. Dr. Lana Rozenberg egyike azon kevés helyi fogorvosnak, aki megtanulta a NightLase névre hallgató lézeres kezelés alkalmazását.

Ő kezelte Lana Vilbaum férjét is, aki a kezelés után a következőket mondta a CBS-nek: „Csodálatos áttörésnek nevezném a módszert, ami a saját tapasztalataim alapján sokaknak segíthet majd a horkolással kapcsolatos problémáik megoldásában.”

Mr. Vilbaum még csak a második kezelésen esett át a háromból, de már az első kezelés után is 70 százalékos csökkenést tapasztalt a horkolásában.

„Ez egy csoda, legalábbis nekem mindenképpen. Jelentősen javult az életminőségem.”

Mindez vágás, vérzés, vagy bármilyen más félelmetes dolog nélkül érhető el.

Mr. Vilbaumhoz hasonlóan Artem Kuznetsov is hasonló eredményekről számol be: „A horkolás a múlté, a harmadik kezelést követően teljesen gyógyultnak érzem magam.”

*Megjegyzés: a NightLase kezelést az USA-ban fogorvosok is végezhetik.

Forrás: https://newyork.cbslocal.com/2015/05/07/snoring-dentist-laser/

(A kép illusztráció)

Páciens történetek