Horkolás teszt2019-07-01T05:34:09+01:00

HORKOLÁS TESZT

Töltse ki rövid tesztünket, melyet kiértékelünk. Az eredményt e-mailben küldjük meg az Ön megadott e-mail címére.

A lézeres NightLase kezeléseket végzi: Dr Szűcs Enikő

Dr Szűcs Enikő orr-fül-gégész főorvos, lézergyógyászat specialista.

KLINIKAI VIZSGÁLATOK

Természetes igény, hogy egy viszonylag új gyógyászati eljárás hatékonyságáról szeretnénk meggyőződni, mielőtt alávetjük magunkat a kezelésnek. Ilyen hiteles forrásnak számítanak a klinikai vizsgálatok, melyek során részletesen dokumentált kezelések eredményességét mérik általánosan elfogadott módszertan szerint. Az alábbiakban a NightLase kezeléshez kapcsolódó klinikai vizsgálatokból osztunk meg néhányat, melyek kivonatát magyar fordításban is közöljük a forrás feltüntetése mellett.

Er:YAG lézerkezelés egyszerű (obstruktív apnoé/hipopnoé szindróma nélküli) horkolás esetén

A horkolás a lágy szövetek rezgése miatt alakul ki, amit a felső légutak alvás közben történő részleges elzáródása okoz. Tanulmányunkban a nem-sebészeti Er:YAG lézer horkoló páciensekben történő alkalmazásának hatásosságát és lehetséges mellékhatásait vizsgáltuk.

Erbium:YAG (2940 nm) horkolásgátló lézerkezelés: 40 páciensen végzett prospektív tanulmány

A horkolást a felső légutak alvás közben történő részleges elzáródása okozza, amelynek következtében rezgések jönnek létre a garat egyes részeiben (rhino-oro-hypopharynx) és ritkábban a gége szöveteiben. Ebben a tanulmányban az erbium:YAG (2940 nm) lézer kiegészítő használatának hatékonyságát mértük fel a horkolással összefüggő krónikus alvászavarok kezelésében.

Go to Top