51 éves páciens blogja

Nem horkolok, de 20 év kimerültséget követően kiderült, hogy alvási apnoéban szenvedek. Nem tudtam maszkkal a fejemen aludni, ezért most a NightLase kezeléssel próbálkozom.

2018.04.13.

… A három kezelésből álló sorozat második kezelésénél tartok most.

Már most is jobban érzem magam, a jövő hónapban pedig egy alvásvizsgálaton is részt veszek majd, hogy lássuk, valódiak-e az eredmények.

Az első kezelés kissé fájdalmas volt, bár azt hozzá kell tennem, hogy rendkívül alacsony a fájdalomküszöböm. Utána viszont nem tapasztaltam semmilyen mellékhatást, még torokkaparást sem. A második kezelésnél fájdalomcsillapítót (Nurofen és Panadol) vettem be, így ezt az alkalmat már sokkal jobban viseltem. Most viszont mellékhatásként torokfájás alakult ki, így néhány nap szabadságot is ki kellett vennem.

A második kezelés utáni mellékhatás miatt most a harmadik kezelés elhalasztásán gondolkozom, hátha két kezelés is meghozza a kívánt eredményt. Az orvosom szerint az is előfordul, hogy valakinek már egy kezelés is elég.

2018.11.05.

Megjöttek az alvásvizsgálat eredményei: az apnoé-hipopnoé index (apnea-hypopnea index; AHI) értékeim 21/óráról 14,7/órára csökkentek. A harmadik kezelést mégis elvégeztetem, ez a hét végén esedékes. Az alvásvizsgálat azt is kimutatta, hogy az AHI értékeim akár óránkánt 10-re is lecsökkenthetőek, ha nem a hátamon alszom.

Ezerszer jobban érzem magam és remélem, hogy a harmadik kezelés után – úgy, hogy nem alszom a hátamon – akár az óránkénti 5-ös AHI értéket is elérem majd. Ez azt jelentené, hogy nincs nálam többé jelen az alvási apnoé.

2018.11.07.

A dolgok az objektív mérőszámok szerint is egyre jobban alakulnak, bár még nem 100%-os a gyógyulás. A harmadik kezelés még hátravan.

Eddig azonban minden ráköltött pénzt megértek az eddigi eredmények is.

2019.03.03.

Egy nagy árvíz volt a környékünkön, ezért késve kaptam meg az eredményeimet, de minden rendben: az AHI értékeim jelenleg 10.7 alatt vannak (a korábbi 21 helyett), azt követően, hogy elvégeztettem a harmadik kezelést is.

Forrás: https://forums.whirlpool.net.au/thread/2693867

(A kép illusztráció)

Páciens történetek